Klimauret tikker
Sådan leder du mod en grønnere verden
Er du klædt på til den grønne omstilling?
Klimakrisen kræver øjeblikkelig handling. Og ikke mindst ledelse. Det er lederne, der skal udstikke den grønne retning ude i virksomhederne. Ikke blot med ord. Men med de valg, de træffer i dagligdagen.
Vi viser dig her, hvordan DU kan blive bedre til at lede klimaeffektivt. Til gavn for klimaet. Men også for forretningen.
Grøn omstilling er en forudsætning for virksomhedens fremtidige overlevelse, mener to ud af tre ledere. Men hvordan leder du virksomheden i en mere klimaeffektiv retning? Det guider vores klimapolitiske chefkonsulent dig her igennem skridt-for-skridt.
Bliv klogere på klimabegreberne og de krav, der bliver stillet
Test dig selv: Kender du klimamål og konsekvenser?
Hvor meget ved du om CO2 og udledning i Danmark? Test dig selv i din viden om CO2 og klima.
Forstå tidspresset: Tidslinje over kommende krav
Kend begreberne: Klimaordbog
Det kan være svært at holde styr på klimabegreberne. Med denne ordbog får du en forklaring på de mest gængse ord og begreber.
Sådan arbejder andre med den grønne omstilling
Schoeller Plast tager del i den grønne omstilling ved at genanvende materialer i produktionen. Men det er ikke nok. Bæredygtighedsdagsordenen skal gennemsyre alt, mener COO Jan Bybjerg Pedersen. Og det budskab tager tid at få masseret ind.
Jonas Engberg, klimachef i Coop, er rundet af aktivistiske forældre og en nørdet interesse for den grønne omstilling. Hele hans lederkarriere har drejet sig om den. Men hvordan gik det til, at han kom til at gøre karriere ud af det, alle taler om nu?
Viden om klima og ledelse
Danmark har ambitiøse klimamål og har også forpligtet sig til at levere på FN’s 17 verdensmål. Det er ledere, der kan omsætte de nationale og internationale mål til konkret handling i virksomhederne. I Lederne arbejder vi for at skabe de bedst mulige vilkår for at ledere kan gå forrest og drive den grønne omstilling.
Det foreløbige resultat af det arbejde er to publikationer der stiller skarpt på klimahandling.
I publikationen Fra klimakrise til klimahandling har Lederne bedt ni af Danmarks førende klima- og samfundsforskere om at sætte ord på klimakrisen og hvad den betyder for danske ledere. Forskernes indsigter har vi oversat til 10 principper for fremtidens lederskab.
I publikationen Klima kræver ledelse sætter vi fokus på Ledernes politiske mærkesager på klimaområdet, og giver konkrete anbefalinger til politkere til, hvordan de kan sikre at ledere har de bedste muligheder for at udøve grøn og bæredygtig ledelse. En række politikere og ledelseseksperter giver også deres syn på nødvendigheden af ledelse for klimaomstillingen.
Nine of Denmark's leading climate and social scientists diagnose the climate crisis and its consequences for managers and companies.
Hvordan sikrer vi de bedste politiske rammer for klima og ledelse? Hvad kan politikere gøre for at det grønne valg bliver det naturlige valg?
I publikationen 'Giv unge en større klimastemme i ledelsen: Anbefalinger til at arbejde med ungepaneler' har Ungeklimarådet og Lederne i fællesskab udviklet en række anbefalinger til inddragelse af unge i ledelser og bestyrelsers beslutningsrum gennem ungepaneler.
Vil du vide mere?
Kontakt chefkonsulent Anders Nolting Magelund på anm@lho.dk for at høre mere om klimahandling og Ledernes arbejde for klima og bæredygtighed.
Bæredygtig Ledelse
Hos Lederne arbejder vi for at skabe de bedste betingelser for landets ledere, så de er godt klædt på til den bæredygtige omstilling.
Ved du, hvad bæredygtig ledelse er?
Det kræver en særlig ledelsesindsats at løse de problemstillinger, som fremtiden bringer. Lederne udvikler disciplinen bæredygtig ledelse sammen med en række stærkere partnere. Følg med i arbejdet på vores site om bæredygtig ledelse.
Lær at drive bæredygtig ledelse
Opgrader dine kompetencer på bæredygtig ledelse, og stå stærkere i fremtiden. Se et udvalg af kurser og lederudviklingsforløb her.