Anvendelse af kunstig intelligens er et akademifag over seks kursusdage, der giver dig den nyeste viden om AI og lærer dig at bruge og træne kunstig intelligens.
Du får både et teoretisk fundament og praktisk træning i at bruge specifikke AI-redskaber, som eksempelvis ChatGPT og Jasper.
Mellem kursusdagene arbejder du med et individuelt AI-projekt, som du fremlægger til din eksamen. I projektet designer og træner du kunstig intelligens til at løse specifikke opgaver for dig.
Det lyder svært, men det er det ikke. Faktisk er det lettere, end de fleste tror. Du skal blot kende en række AI-teknikker, som du bliver introduceret til på kurset.
Faget er et modul i Ledernes Akademiuddannelse.
Tag faget som et selvstændigt fag eller som en del af en samlet akademiuddannelse.
Allerede fra første time skal du lære at bruge kunstig intelligens (AI). Du har din egen bærbare computer med, så du kan komme i gang med det samme: Hvordan får man gode svar ud af kunstig intelligens? Og hvordan kan du bruge den i din hverdag?
Vi kommer også forbi de etiske dilemmaer, der kan opstå i brugen af for eksempel ChatGPT. Og du får tid til at lægge dig fast på den individuelle opgave, som du skal arbejde med i faget og fremlægge til din eksamen.
På anden kursusdag gør vi os klogere på det at være i dialog med en kunstig intelligens: Hvordan spørger – eller prompter – du AI, så du får svar, du kan bruge? Og hvordan optimerer du de svar, du får?
Du får også viden om det at anvende agile metoder i AI-projekter. Metoder som du bruger i praksis i din egen individuelle opgave.
På tredje kursusdag har du de grundliggende færdigheder til at gå i gang med de mere avancerede promt-teknikker. Vi bruger AI-værktøjet Dalle og skaber billeder og video med kunstig intelligens.
Dagen er tilrettelagt med en række konkrete øvelser, hvor du udvikler dine kreative færdigheder og lærer, hvordan AI kan bruges på jobbet og i hverdagen.
På fjerde kursusdag arbejder vi videre med design af kunstig intelligens til specifikke opgaver. Det er ikke svært at lave sin egen såkaldte GPT, en kunstig intelligens, som løser opgaver med udgangspunkt i et datasæt, som du selv har givet den.
På femte kursusdag arbejder vi med forskellige typer af kunstig intelligens. Du lærer at skelne mellem forskellige typer af AI og vurdere deres styrker og svagheder.
Vi vil også arbejde med præsentation af AI-projekter, så du styrker din evne til at formidler AI-projekter til andre.
Både evaluering og præsentation er afgørende, hvis du skal lykkes med et AI-projekt, når du kommer tilbage til din egen organisation.
På sjette og sidste kursusdag samler vi op på hovedpointer fra forløbet og ser nærmere på nogle af de AI-politikker, som er formuleret i en række virksomheder:
Hvordan laver man en AI-politik? Hvad skal den indeholde? Og hvorfor er det i det hele taget vigtigt, at virksomhederne tager stilling til brugen af AI?