Tilbage til oversigten

Forandringsledelse - For ledige

Få succes med at lede forandringer. Lær at planlægge en forandring og vælge den model og de styringsredskaber, der bringer jer sikkert i mål.

Tilmeld dig nu

Dit udnytte

  • Forandringsbehov – ”Den brændende platform” og ”den attraktive vision”
  • 3 ændringsprocesser: ”Faglig, forståelse og accept”
  • Kommunikation og storytelling
  • Få 10 ECTS-point fra AU i ledelse

Akademifagets indhold

På akademifaget får du styrings- og kommunikationsredskaber til at sætte retning, bevare overblik og skabe tryghed i forandringsprocessen, så du kan give dine medarbejdere mod på nye udfordringer og motivere dem til at være medspillere.

Uddannelsen kommer omkring alle faser og processer i en forandring med udgangspunkt i flere anerkendte teorier og modeller. Dette gøres på en meget praksisnær måde med konkrete værktøjer, du kan bruge med det samme.

Vi tilbyder også dette forløb som akademifag til dig, der er i job. Tag Forandringsledelse som del af en Akademiuddannelse i ledelse.

Forandringsledelse i praksis - ledige

Varighed: 6 - 8 uger fra kl. 9 - 16

Jobcenterpris: 25.850 kr. ekskl. moms

Lokation: København, Kolding, Aabenraa eller Online

Samarbejdspartner

Udbydes af IBA Erhvervsakademi.

Udviklet og tilrettelagt i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.

Erhvervsakademi

Akademifagets forløb

Undervisningsform

Med udgangspunkt i teorier og modeller bliver du i stand til at gøre forandringer håndgribelige og overskuelige. I uddannelsen er der indlagt en del praksisnære og engagerende (”læs sjove”) øvelser, som er direkte anvendelige i egne forandringer. Du får mulighed for at afprøve forandringsværktøjerne både på kurset og som hjemmearbejde mellem modulerne på en konkret forandring i din egen hverdag eller på en virkelighedsnær case. Dette kan efter dit eget ønske foregå i sparring med underviseren, så du får metoderne helt ”ind under huden”. Forandringsværktøjerne er blandt andet: 

  • Forandringspsykologi og motivation – ”Dobbelte bogholderi”
  • ”Modstand mod forandringer” eller ”sund skepsis”
  • Grundlæggende projektværktøjer som redskaber i forandringsledelse
  • Forandringslederen og forskellige personprofiler
  • Forandringsinvolvering af medarbejdere ud fra den konkrete situation
  • Konflikter og politisk kompetence – Magt og indflydelse
  • Håndtering af ”vanskelige interessenter” – ”Resultat og selvopfattelse”
  • Coachende lederstil og systemisk tænkning som procesværktøj
  • Kreativitet og innovation – når problemer skal løses med utraditionelle midler
  • Appreciative Inquiry – ”Fremtidsværksted” som et meget konkret værktøj, der slutter hele uddannelsen af som en ”event”, der opsummerer en del af de brugte værktøjer
Eksamen

Du afslutter forløbet med en eksamen, som er en mundtlig prøve kombineret med et kort projekt. Når du består eksamen, får du 10 ECTS point fra akademiuddannelsen i Ledelse.

Mød dine undervisere

Leif-Knudsen

Leif Knudsen

 Leif har 25 års erfaring som projektleder og som træner fra bl.a. Implement og Teknologisk Institut. Han har været ansvarlig for projektlederuddannelser i organisationer som DSB og Københavns Universitet. Leif er uddannet cand.merc. i organisation og markedsføring.

Ole-Jacobsen_1200x800

Ole Jacobsen

Ole Jacobsen er uddannet som proces- og organisationskonsulent og er certificeret underviser i situationsbestemt ledelse. Han har bred erfaring som konsulent, træner og leder i både private og offentlige virksomheder.

Katrine-Kirk

Katrine Kirk

Katrine Kirk har som konsulent arbejdet med forandringsledelse igennem mange år. Hun har tidligere undervist i forandringsledelse for overlæger, sygeplejersker og i private virksomheder. Med afsæt i en cand. merc. i organisation og økonomistyring har hun efteruddannet sig indenfor projektledelse, Lean procesforbedringer, voksenundervisning og personlig kommunikation.

 

Tilmelding

6 - 8 uger fra kl. 9 - 16
Bevilges af dit jobcenter/a-kasse (Jobcenterpris: 25.850) kr. ekskl. moms

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser:

  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Faget er normeret til fuld tid, men der er ikke undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver og eksamensforberedelse mellem modulerne.

Hvordan betaler jeg?

Alle priser er inkl. materialer og forplejning – men ekskl. moms, transport og ophold, medmindre andet er anført.

Fakturering sker typisk 5 uger før opstart. Ønsker du at blive faktureret med det samme, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Ønsker du at betale med kreditkort, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding, eller skrive til os på kurser@lederne.dk efter tilmelding.

Lederne KompetenceCenter forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.

Betalingsbetingelser er 14 dage netto fra fakturadato. Ved manglende betaling pålægges renter pr. påbegyndt måned. Vær opmærksom på, at manglende rettidig betaling kan resultere i udelukkelse fra det købte forløb og eksamen.

Afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) kan ske vederlagsfrit indtil fem uger før forløbets start. Det sker ved at sende en mail til kurser@lederne.dk. Den fulde pris betales, hvis afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) sker senere end fem uger før forløbets start.

Lederne KompetenceCenter CVR nr.: 25 13 25 72

Hvad opnår jeg ellers fra kurset?

Mit Lederskab

Når du tilmelder dig et kursus, får du adgang til Mit Lederskab i 6 måneder helt gratis. I Mit Lederskab får du online lederinspirationsmøder, individuel uddannelsessparring og adgang til artikler, video og podcasts om ledelse.

 

Læs mere om Mit Lederskab

 

Garuda certificering
Som en del af forløbet har du mulighed for at blive certificeret i Garuda FokusProfilen. Certificeringen gør dig i stand til at gennemføre test af deltagerne i dine teams og bruge testen i en kvalificeret dialog om placering af ansvar og opgaver i teamet. Du bliver også bedre til at aflæse og motivere andre. Målet er at skabe større selvindsigt, trivsel og udvikling i jobbet.

Certificeringen forløber over 2 dage og foregår enten fysisk eller online.

Læs mere om Garuda FokusProfilen

Hvordan ønsker du at sammensætte dit uddannelsesforløb?


Er du i tvivl om, hvilken uddannelse der er bedst for dig, og hvordan du skal sammensætte den? Vi hjælper altid gerne med at skræddersy en uddannelsesplan, der passer til dine ønsker og behov.

Ring til 7874 7810 eller bestil et opkald

Bestil et uforpligtende opkald

Ja tak, ring mig op

Se alle kurser for ledige (22)