Tilbage til oversigten

Ledelse i praksis - For ledige

Få indblik i din personlige ledelsesstil og kompetencer som leder og løft dig til et nyt og højere niveau. På dette akademifag får du viden om personaleledelse og konflikthåndtering.

Du lærer, hvordan du gennem bedre ledelseskommunikation kan sætte retningen, skabe udvikling og samtidig involvere dine medarbejdere, så du får alle med. Vi arbejder desuden aktivt med din personlige lederrolle og dine færdigheder som leder.

Skab energi og performance igennem bedre ledelse af dine medarbejdere

Lær at lede dine medarbejdere til at være selvledende
Få redskaber til at håndtere vanskelige samtaler og her-og-nu-konflikter
Motivér dine medarbejdere til at skabe bedre resultater
Få 10 ECTS-point fra AU i ledelse
Vi udbyder også dette fag som online kursus, så du kan følge kurset fra din computer, uanset hvor du befinder dig

Vi tilbyder også dette forløb som akademifag til dig, der er i job. Tag Ledelse i praksis som del af en akademiuddannelse i ledelse.
Tilmeld dig nu

Målguppe

Ledelse i praksis er for dig, der allerede har erfaring med ledelse, men ønsker at få sat ord på den viden du har. Uddannelsen er også for dig, der er ny leder og gerne vil hurtigt og bedst muligt fra start i rollen som leder. 

Kurser for ledige

Akademifagets forløb - fysisk fremmøde

Undervisning

Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg og praktiske øvelser. Du får udleveret en grundbog, som du kan benytte i undervisningen og sidenhen i dit praktiske arbejde som leder.

Med forbehold for mindre justeringer er nedenstående model en oversigt over, hvilke temaer vi gennemgår under de forskellige moduler:

Ledelse i praksis - forløbet   

Øvelser

Du bliver præsenteret for en del øvelser og casearbejde, som giver en praktisk vinkel på de teoretiske oplæg:

Øvelser på modul 1

  • Værdiafklaring
  • Aflæsning af rolletyper
  • Casearbejde  

Øvelser på modul 2

  • Tilbagemelding på erhvervspsykologisk test
  • Coaching af medarbejderen

Øvelser på modul 3

  • Gruppecoaching
  • Den svære samtale
  • Konfliktmægling 

 

Eksamen

Mundtlig prøve kombineret med en individuel erhvervscase. Med en bestået eksamen får du 10 ECTS point fra akademiuddannelsen i Ledelse.

Praktiske oplysninger

Hvad er adgangskravene?

For at blive optaget skal du have to års erhvervserfaring eller mere. Du skal også have gennemført en af nedenstående uddannelser:
  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Opfylder du ikke adgangskravene?

Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes til at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel kompetence vurdering.

Hvor meget tid skal jeg forvente at bruge?

Uddannelsen er normeret til fuld tid, men der er ikke undervisning hver dag. Du bør afsætte tid til at læse og arbejde med opgaver og eksamensforberedelse mellem modulerne.

Undervisere

Anders Amstrup

Anders Amstrup

Anders har 15 års ledererfaring på mellem- og topniveau. Han har en uddannelsesbaggrund som erhvervspsykolog, cand. psych. og HD-A. Siden 2009 har Anders undervist godt 1.000 ledere hos Ledernes KompetenceCenter. Sideløbende har han været konsulent i blandt andet Magasin du Nord, hvor han over otte år havde 60 ledere i coachingforløb, teambuildede, konfliktmæglede og fungerede som krisepsykolog
Andreas Slavensky

Andreas Slavensky

Andreas er ejer af, og underviser ved ASL Consulting, samt direktør og ejer af Madsen Vinduer og Døre ApS. Andreas har tidligere arbejdet som projektleder, produktionsingeniør og direktør i Danmark og England med specielt fokus på procesoptimering, forretningsudvikling og ledelse. Andreas er uddannet Civilingeniør inden for Global Forretningsudvikling og International Teknologi ledelse fra Aalborg Universitet, og har siden certificeret sig som Business og Life coach, Scrum Master & Product Owner, Prince2, DiSC & Garuda personprofiler, samt taget en MBA fra Henley Business School.
Henrik Jensen

Henrik Jensen

Henrik er specialiseret i konflikthåndtering og udviklingsprocesser i teams. Han arbejder med leder- og medarbejderudvikling blandt andet som coach. Henrik har en PD i psykologi, er uddannet systematisk konsulent fra DISPUK og er efteruddannet inden for Narrativ Terapi. 

Inklusiv en Garuda certificering

Inkluderet i uddannelsen er en Garuda FokusProfilen certificering. Fokusprofilen kan give dig et klart syn på dig selv og forbedre din evne til at aflæse andre. Med denne vished kan du kommunikere fra et rodfæstet ståsted og skabe budskaber, der tiltaler og motiverer din modtager.
 
Med certificeringen som supplement til uddannelsen, har du et praktisk redskab til at placere ansvar og opgaver hos de bedst egnede. Det styrker din gennemslagskraft, og hjælper dig med at skabe stærke og velfungerende teams.
 
Certificeringen forløber over 2 dage og foregår enten fysisk eller online. 

Læs mere om Garuda FokusProfilen

Mit Lederskab

Når du vælger kompetenceudvikling hos Lederne Kompetencecenter, giver vi dig lige lidt ekstra.

Du bliver en del af Mit Lederskab, som giver dig adgang til at benytte:

  • Vores populære og eksklusive virtuelle Lederinspirationsmøder
  • Individuel uddannelsessparring, der tager udgangspunkt i dine ønsker og udfordringer
  • Inspirationsuniverset, hvor du får adgang til podcasts, video materiale, artikler m.fl. der tager udgangspunkt i ledelse.

Hvis du ikke ønsker at være en del af Mit Lederskab, kan du altid give os besked, så sørger vi for at afmelde dig. 

Vi glæder os til at bidrage til din lederudvikling! 

Samarbejdspartnere:

Udbydes af Erhvervsakademi Dania, IBA Erhvervsakademi, Erhvervsakademi Aarhus og Zealand. 

Udviklet og tilrettelagt i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.

Tilmelding

6 uger
Bevilges af dit jobcenter/a-kasse (Jobcenterpris: 25.850 kr. ekskl. moms)

Se alle kurser for ledige (29)