Tilbage til oversigten

Organisation og arbejdspsykologi

Lær at analysere og udvikle organisationer, hvor både du og dine medarbejdere trives og motiveres.

I akademifaget Organisation og arbejdspsykologi får du viden og værktøjer til at undersøge organisationer, gennemføre ændringer og skabe et bedre arbejdsmiljø.

Du bliver bedre til at forstå den kultur og de strukturer og processer, der definerer dit handlerum som leder. Og du får viden om, hvordan du ændrer det, der ikke virker.

Faget giver dig også indsigt i din egen lederrolle, menneskerne omkring dig og alt det, der skaber motivation, arbejdsglæde og trivsel.

Du kommer til at arbejde med dig selv og den organisation, som du er en del af. Teori kobles med din egen praksis som leder i sparring med andre ledere på dit hold. 

Faget er et modul i Ledernes Akademiuddannelse. 

Tag faget som et selvstændigt fag eller som en del af en samlet akademiuddannelse.

 

Tilmeld dig nu

Deltagerprofil

Organisation og arbejdspsykologi er et fag for dig, der er leder eller ønsker at blive det. Det er et godt sted at begynde, hvis du interesserer dig for ledelse og ønsker at styrke dine egne lederevner og handlekraft.

Kurset findes også i en online version og i en version for ledige.

 

Forandringsledelse

Dit udbytte

Du lærer at analysere organisationer og forstå, hvordan kultur, strukturer og processer fremmer eller hæmmer virksomhedens strategiske udvikling og dit handlerum som leder.
Du bliver bedre til at gennemføre forandringer baseret på indsigt i den organisation, som du er en del af.
Du bliver klogere på mennesker og det, der motiverer dem i din organisation.
Du lærer at reducere stress, konflikter og mistrivsel.
Du bliver en del af et stærkt netværk med andre ledere, som du har tillid til og kan dele erfaringer med.

Fagets forløb

Faget består af to hoveddele: Organisation og arbejdspsykologi efterfulgt af en mundtlig prøve.

Undervisningen veksler mellem korte oplæg, cases og øvelser, så teori og metode fra første dag kobles til praksis og egne erfaringer fra din hverdag. 

Del 1: Organisation

I denne del af forløbet bliver du introduceret til værktøjer, som du kan bruge i din analyse og udvikling af organisationen:

Hvordan er forskellige typer af virksomheder organiseret, og hvordan kan kultur, strukturer og processer styrke eller svække virksomhedernes udvikling? 

Du kommer til at omsætte teori til praksis ved at analysere organisationer og pege på ændringer i arbejdsprocesser og strukturer, der styrker virksomhedens arbejdsmiljø og strategiske udvikling. 

Du får også indsigt i dit eget handlerum som leder i den virksomhed, som du er en del af.

Del 2: Arbejdspsykologi

I denne del af forløbet arbejder vi med ny, evidensbaseret viden om stress og trivsel:

Hvordan opstår stress og mistrivsel både blandt medarbejdere og ledere? Hvad kan du som leder gøre for at håndtere stress, konflikter og sygefravær? Og hvordan forbedrer du dit eget arbejdsmiljø som leder?

Også her arbejder vi praksisnært og deler erfaringer med hinanden. Du skal være indstillet på at reflektere over den måde at være leder på og bruge teori og metoder fra faget i din egen hverdag.

Eksamen
Du afslutter forløbet med en mundtlig eksamen i et individuelt projekt, hvor du kobler teori og metode sammen med en problemstilling fra din egen hverdag.

Eksamen

Som afslutning går du til mundtlig eksamen. Du bliver bedømt på 7-trinsskalaen og opnår 10 ECTS-point. Organisation og arbejdspsykolog er et fag under studieordningen Akademiuddannelsen i Ledelse.

Søg støtte til din uddannelse

Du har mulighed for at søge om tilskud på op til 10.000 kr. i tilskud til din akademiuddannelse via Omstillingsfonden. Din arbejdsgiver kan desuden få din løn delvist dækket gennem Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU).

Læs mere om:

Tilskud via Omstillingsfonden

Løndækning gennem Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU)

 

Underviser: Merethe Klint

Merethe er organisationskonsulent, projektleder og PRINCE2® træner med mere end 15 års erfaring som underviser. Hun er god til at involvere deltagerne i undervisningen og skabe en god og tillidsfuld dynamik på holdet. I 2017 udgav hun bogen “LYT! - om samspil i organisationer”.

 

Underviser: Paul Nolan

Paul har flere års erfaring som underviser og leder – både nationalt og internationalt. Han trækker på hands-on erfaringer fra erhverslivet, så teorien bliver konkret og virkelighedsnær. Paul er cand.mag. fra Aarhus Universitet og har en Master of Science in Digital Sociology fra CBS SIMI.

 

Tilmelding

6-8 uger kl. 09:00 - 16:00
Pris: 16.200 kr. ekskl. moms

Adgangskrav

Du skal have to års erhvervserfaring eller mere, inden du kan deltage. Med et par års erfaring kan du meget bedre relatere det du lærer til din egen hverdag. Derudover skal du have en:

  • Relevant erhvervsuddannelse (EUD)
  • Grunduddannelse for voksne (GVU)
  • Gymnasial uddannelse (HF, STX, HTX, HHX)
  • Anden relevant uddannelse på mindst samme eller højere niveau end ovenstående

Kontakt os, hvis du ikke opfylder adgangskravene. Det er nemlig ikke umuligt, at du kan blive optaget alligevel. Det afgør vi i en individuel vurdering.

Betaling og praktiske oplysninger

Du modtager en faktura typisk fem uger før opstart på kurset.

Prisen dækker undervisning, kursusmaterialer og forplejning. Evt. overnatning er ikke inkluderet. Prisen er ex moms. 

Når du tilmelder dig et kursus, får du adgang til Mit Lederskab i 6 måneder helt gratis. I Mit Lederskab får du online lederinspirationsmøder, individuel uddannelsessparring og adgang til artikler, video og podcasts om ledelse. Læs mere om Mit Lederskab.

Afmelding eller skift til et andet hold er gratis frem til fem uger før kursusstart.

Se i øvrigt vores Vilkår og betingelser

Samarbejdspartnere

Faget udbydes af Erhvervsakademi Dania, IBA Erhvervsakademi Erhvervsakademi Aarhus og Zealand. Det er udviklet og tilrettelagt i samarbejde med Lederne Kompetencecenter.

Se alle akademifag (31)