Tilbage til oversigten

Regenerativ Ledelse

Dette kursus er konkret i sin tilgang til regenerativ ledelse, og giver dig metoder til at styrke dit individuelle lederskab samt virksomhedens udvikling (og ESG-performance) ved at fremme langsigtede løsninger i kernen af forretningen og i de dagligdags handlinger.

Det regenerative som begreb, paradigme og som ledelsesfilosofi ruller i disse år ind over danske virksomheder. Begrebet regeneration stammer fra biologien, hvor det beskriver egenskaber i organismer og miljøer, der er i stand til at genopbygge og genskabe beskadigede miljøer.

Når det regenerative overføres til ledelse, organisation og forretning, handler det om at skabe en ny og bedre balance i vores forhold til natur og mennesker. Ledere indenfor dette område har et langsigtet perspektiv og arbejder for, at forretningssucces ikke kun kan måles på profit eller markedsdominans, men også på den indflydelse, en organisation har på mennesker, planeten og dens samfund. De virksomheder, som formår at være på forkant af udviklingen, fremtidssikrer deres virksomhed og tiltrækningen af talenter.

 

Dit udbytte:

  • “Friske øjne” på din egen ledelsespraksis, arbejdsglæde og trivsel
  • Regenerative samarbejdsøvelser og metoder til strategi-, implementering- og forretningsudvikling
  • Ideer og øvelser til at skabe mere tid og balance i hverdagen.
  • Fremtidssikring og positionering af din forretning 
  • Løsninger til en konkret udfordring (fx inden for ESG, strategisk arbejde eller samarbejde), da du kurset igennem vil arbejde med en case fra egen arbejdsplads)

 

Målgruppe
Kurset henvender sig til dig der er CEO, mellemleder, HR-personale og forretningsudviklere i virksomheder og organisationer på tværs af brancher.

 

Se hvornår du kan starte

Brug for hjælp?

32 83 36 10
Tilmeld dig nu

Yderligere informationer om kurset

Kursets forløb

Moduler

Modul 1: Regenerativ ledelse i praksis

Første modul handler om åbenhed og nytænkning i dit lederskab, og giver dig øvelser til konkret at højne jeres arbejdsglæde, trivsel og handlekraft, så der i det daglige arbejde skabes resultater inden for både S’et og G’et i ESG-afrapporteringen. Vi introducerer teorierne og begrebsverdenen omkring regenerativ ledelse og transformation, hvor etik, gennemsigtighed og ansvarlighed gennemsyrer dit lederskab på en troværdig måde, som også omverden, kunder og medarbejdere vil bemærke. 
Metoderne vi arbejder med hjælper bl.a. til:

  • At frigive tid i en travl hverdag (fx via bedre møder og arbejdsgange)
  • At træne det faciliterende lederskab og styrke medarbejdernes engagement/handlekraft
  • At skabe inklusion i praksis
  • At arbejde med naturen som arbejdsrum til at fremme trivsel 

 

Modul 2: Forretnings- og organisationsudvikling i et regenerativt lys

Det er nemt at lade sig begejstre af det regeneratives positive verdenssyn og ideerne bag. Men hvordan ”gør” man det regenerative? Hvordan lever man det? På dette modul dykker vi ned i forretningsudvikling, strategiarbejde og implementering i praksis. Vi arbejder således videre med faciliteringsøvelser – og små skridt i hverdagen - til at højne langsigtet performance og styrke både S’et og G’et i din ESG-afrapportering. Elementer vi træner på modul 2 er:

  • Strategi-, implementering og adfærdsændring i praksis
  • Governance og nye veje i organisering og samarbejde
  • Læringsteori og varige forandringer

 

Modul 3: Bæredygtighed & regeneration - hvordan?

På 3. modul taler vi ind i konkrete løsninger til at flytte organisationen inden for E’et i ESG, både som en del af den daglige drift og forankret i jeres DNA og formål. Der præsenteres konkrete designmetoder til at indarbejde omtanke for miljø og samfund i det daglige samt introducere nye alternativer til forældede forretningsmodeller. Det hjælper til, at “det tunge ESG regnskab” bliver et energigivende fælles formål i virksomheden. På modul 3 kommer vi rundt om det teoretiske fundament samt forskelle og potentiale ved hhv. bæredygtige og regenerative initiativer. Vi træner metoder til:

  • At ændre kulturelle fortællinger og vaner  
  • At fremtidssikre forretningen og virksomhedstypen (kom på forkant af udviklingen)
  • “Lære fra frontløberne” (stærke forretningscases, grønne certificeringer mv.) 
  • At styrke eksterne samarbejder (virksomheden i som del af et større økosystem)  
 
Hvem underviser?

Louise Møller og Signe Skall Toke er stiftere af Re-lab, som er en del af den nye generation af rådgivere.

Re-lab har som mål at sætte markant acceleration bag virksomheders evne til at sikre trivsel for ledere, medarbejdere og det omgivne miljø og samfund. De arbejder ud fra data, forskning, viden, designmetoder og erfaringer med at skabe langsigtet grøn performance og trivsel samt tilknytning af medarbejdere på tværs af generationer og for fremtidige generationer. Re-lab underviser bl.a. på Aalborg Universitets master i ledelse, hos Finansforbundet samt hos private virksomheder.

Re-lab er facilitator for Trygfondens netværk om fremtidens arbejdsliv og arbejdsmarked med deltagelse fra førende samfundsaktører samt faciliterer et internationalt netværk og samarbejde med førende ledelsestænkere Corporate Rebels.

Betaling

Alle priser er inkl. materialer og forplejning – men ekskl. moms, transport og ophold, medmindre andet er anført.

Fakturering sker typisk 5 uger før opstart. Ønsker du at blive faktureret med det samme, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding. Ønsker du at betale med kreditkort, bedes du give besked om dette i bemærkningsfeltet ved tilmelding, eller skrive til os på kurser@lederne.dk efter tilmelding.

Lederne KompetenceCenter forbeholder sig ret til prisændringer og tager forbehold for evt. trykfejl.

Betalingsbetingelser er 14 dage netto fra fakturadato. Ved manglende betaling pålægges renter pr. påbegyndt måned. Vær opmærksom på, at manglende rettidig betaling kan resultere i udelukkelse fra det købte forløb og eksamen.

Afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) kan ske vederlagsfrit indtil fem uger før forløbets start. Det sker ved at sende en mail til kurser@lederne.dk. Den fulde pris betales, hvis afmelding (eller anmodning om at blive flyttet til et andet hold) sker senere end fem uger før forløbets start.

Lederne KompetenceCenter CVR nr.: 25 13 25 72

 

Tilmelding

17.900 kr. ekskl. moms
“Re-lab gav mig en dybere forståelse for, hvordan vi som ledere kan arbejde for et regenerativt og ikke mindst sundt og godt arbejdsliv. Jeg føler mig bedre rustet til at facilitere disse forandringer, hjælpe mine kolleger, og sikre, at vi skaber en kultur, der ikke kun er produktiv, men også bæredygtig på lang sigt. Jeg vil bestemt anbefale Re-lab til andre ledere, der ønsker at skabe et mere regenerativt og helhedsorienteret arbejdsmiljø”. 
Helle Brøndum, leder, Jyske Bank

"Der er nogle kurser, man tager - og hurtigt glemmer igen. Og så er der uddannelsesforløb, der gør varigt indtryk og sætter uudslettelige spor. Sådan et forløb har jeg lige været igennem, mesterligt designet og faciliteret af Laura Storm - et internationalt fyrtårn og power house inden for den regenerative ledelsestækning. Undervejs er jeg blevet overrasket, inspireret, motiveret, udfordret, rørt og helt grundlæggende bekræftet i, at jeg traf det rigtige valg, da jeg sidste år sagde mit job op og fulgte min intuition, der sagde mig, at det var tid til at skulle noget andet."

Malene Aage, projektleder, Finansforbundet
"I sit kursus lykkes regenerativ pioner og bæredygtighedsekspert Laura Storm på sublim vis med at invitere ledere med på en rejse ind i naturens 3.8 milliarder års intelligens og herigennem inspirere organisationer til en mere forbunden og systemisk tilgang til at handle på klimakrisen. Kurset er for dig, der ønsker indsigt i systemisk tænkning, og hvordan du - som leder - kan skabe bedst mulige konditioner for trivsel og liv i din organisation. Så kort og godt er kurset for dig, der tør kigge indad, gå foran, og lede i (øko)systemisk kompleksitet, alt imens du har fødderne solidt placeret i naturens logik."

Louise Boe Weis Jensen, Journalist