Malene gik fra ledig til drømmejobbet

Da Malene Gregaard Wilsly pludselig stod uden job, valgte hun at deltage på Ledernes Projektlederuddannelse. Det endte med at blive startskuddet til hendes drømmekarriere, hvor hun selv hjælper andre ledige videre i karrieren. 

Malene
”Jeg havde et projekt i tankerne og lavede projektplanen som min eksamensopgave” siger Malene, der i dag driver Powerjobsøgerne, som er et landsdækkende professionelt netværk for jobsøgere, og en virksomhed hun iværksatte under sit forløb på Ledernes Projektlederuddannelsen.

Som ledig oplevede Malene nemlig, at hun manglede et forum, hvor hun kunne netværke og holde sig på toppen fagligt. Derfor skabte hun det selv. Uddannelsen i projektledelse har klædt Malene på til at arbejde struktureret med projekter, og hun bruger de værktøjer, hun har lært, stort set hver dag. 

”Jeg er især fan af matrixfordelingsskemaet – det bruger vi i alle afdelinger, da det er forskelligt, hvem som deltager fra uge til uge, fordi folk heldigvis kommer i job. Det er et vigtigt værktøj, når opgaver i netværket skal fordeles og mestres.”

Malene

Fra frivillig forening til landsdækkende professionelt netværk

Malenes deltagelse på projektlederuddannelsen gav hende en struktureret måde at arbejde med projekter på – og så gav den hende et job og et projekt.

”Jeg ville lave et jobsøgningsnetværk, hvor jobsøgere skulle deltage i et arbejdslignende miljø med kolleger, inspiration, sparring og mulighed for at vedligeholde sine kompetencer. Jeg lavede projektplanen som min eksamensopgave. Det resulterede i at jeg fik skabt et effektivt netværk for nu 10 år siden. Jeg fik tilbudt et job, men projektet fortsatte og voksede - med mig på sidelinjen.” 


For seks år siden besluttede Malene sig for, at det var på tide at gøre noget mere ved hendes idé. Hun brugte sin viden fra projektlederuddannelsen og lavede en ny projektplan, som gik ud på at søge funding til det allerede etablerede netværk. 

”Jeg skulle have nogle penge ind i netværket, så jeg kunne få en lille stab af facilitatorer, som skulle være til stede i alle de afdelinger, som efterhånden var blevet etableret rundt omkring i landet.”

Pengene kom, og i dag er Powerjobsøgerne en landsdækkende organisation med en bestyrelse. Desuden er organisationen godkendt og registreret som en socialøkonomisk virksomhed. Det kommer blandt andet af, at det er gratis for jobsøgere at deltage to gange om ugen, og at 50 procent af de ansatte er fleksjobbere, som med de rette kompetencer kan fungere som facilitator i de forskellige afdelinger.

”Jeg fungerer som sekretariatschef, motivator, underviser, facilitator, sælger, eventmager - og jeg kunne blive ved. Det er virkelig det bedste, jeg nogensinde har gjort – jeg elsker mit arbejde.” afslutter Malene.

I oktober 2020 modtog Malene Ledernes Tag Ansvar-pris i kategorien Frivillighed.



Foto: Anders Rye Skjoldjensen