Tilbage til oversigten

Bestyrelsesarbejde og advisory boards

Få succes som medlem af bestyrelser og advisory boards: Lær at håndtere de krav og forventninger, du møder i bestyrelseslokalet, og bliv klogere på roller, ansvar, risici, økonomi og regnskab.

Intensivt kursus over tre dage, der åbner for nye muligheder og styrker din indsats i bestyrelser og advisory boards.

Lær, hvad rollen som bestyrelsesmedlem indebærer, og få indsigt i samspillet med virksomhedens direktion, ledelse, medarbejdere og omverden.

Bliv i stand til at analysere og forstå et regnskab, lær om de relevante juridiske og lovmæssige forhold og få praktisk træning i, hvordan du tager de rette strategiske beslutninger.

Få også indblik i hvordan bestyrelsesmedlemmer rekrutteres, og hvad du selv kan gøre for at synliggøre dine kompetencer.

Tilmeld dig nu

Deltagerprofil

Ønsker du at blive klar til bestyrelsesarbejdet eller er du ny i bestyrelseslokalet med ingen eller kun lidt erfaring, så er kurset et godt afsæt for at styrke din position og værdien af din indsats. Det gælder også medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer.

Har du allerede erfaring fra arbejde i bestyrelser og advisory boards og kompetencer inden for de gængse bestyrelsesdiscipliner? Så kan du springe direkte til kurset Bestyrelsesarbejde II.

Bestyrelsesarbejde-og-Advisory-Boards_1200x800

Dit udbytte

Du kender din rolle, dit ansvar og dine pligter som bestyrelsesmedlem eller medlem af et advisory board.
Du får indsigt i forskellige regnskabsprincipper og er i stand til at læse og forstå et regnskab.
Du lærer om virksomhedsstrategi og målstyring og bliver bedre til at træffe beslutninger, der understøtter virksomhedens strategi og mål.
Du lærer at analysere risici og arbejde aktivt med risikostyring.
Du udvider dit netværk blandt andre medlemmer af bestyrelser og advisory boards.

Kursets indhold

Kurset bringer dig igennem de væsentligste aspekter af det arbejde, du kommer til at udføre i bestyrelser og advisory boards. Det sker gennem oplæg, øvelser og cases. 

Kurset gennemføres af én underviser, der bringer en række forskellige eksperter ind som oplægsholdere undervejs. De sørger for, at vi kommer godt igennem de tre kursusdage:

Dag 1: Roller, ansvar og regnskabsforståelse 

Hel undervisningsdag med fysisk fremmøde 9.00-16.00:

Tema 1: Roller og samspil
I første del af kurset ser vi på samspillet mellem bestyrelse, direktion og øvrige stakeholdere:

Hvilken rolle spiller bestyrelsen og advisory boardet over for direktion, ledelse, fagbevægelse og medarbejdere? Hvordan får vi det samspil til at virke i praksis? Og hvordan kommer der mest mulig værdi ud af bestyrelsens arbejde?

Tema 2: Juridisk ansvar
I dagens andet tema arbejder vi med de juridiske aspekter i bestyrelsesarbejdet: 

Hvilke juridiske krav kan vi stille til en bestyrelse eller et advisory board? Hvordan reguleres det i selskabsloven, og hvad er forskellen mellem forskellige typer af virksomheder?

Tema 3: Regnskabsforståelse I
Regnskab og regnskabsforståelse arbejder vi med flere gange i løbet af kurset, og du får praktisk træning gennem opgaver og arbejde med cases. På første kursusdag gennemgår vi det meste basale: 

Hvad indeholder et regnskab, og hvordan kan du læse og forstå de enkelte dele af det? Hvordan træffer du kvalificerede beslutninger på den viden, du opnår? 

Dag 2: Finansiering, regnskabsforståelse og "real life" træning

Hel undervisningsdag med fysisk fremmøde 9.00-16.00:

Tema 4: Finansiering
Dag 2 indleder vi med et tema om de mange aspekter af bestyrelsens rolle i virksomheders funding og kapitalberedskab:

Hvordan sikrer bestyrelsen, at en virksomhed har tilstrækkelig kapital til at opretholde sin drift, foretage investeringer og klare uforudsete begivenheder? Hvordan tydeliggøres værdien af virksomheden, og hvordan fortælles historien om virksomhedens værdi?

Tema 5: Regnskabsforståelse II 
I vores andet tema om regnskabsforståelse arbejder vi videre med brugen af regnskaber til kontrol og opfølgning. Vi ser også på forskellige regnskabsprincipper - både danske og internationale:

Hvordan skal de enkelte dele af regnskabet læses og forstås? Hvilke regnskabsprincipper findes der? Og hvordan bruger du regnskabstal til at træffe strategiske beslutninger?

Tema 6: “Real life” træning
Vi slutter anden kursusdag af med en case, der giver dig træning i de emner, som vi har arbejdet med på kurset. Der er tale om et deltagerstyret læringsforløb, hvor du aktivt bringer din viden fra kurset i spil.

Dag 3: Hverdagen i bestyrelseslokalet, risk management og rekruttering

Hel undervisningsdag med fysisk fremmøde 9.00-16.00. Vi runder dagen af med netværk og forfriskninger.

Tema 7: Hverdagen i bestyrelseslokalet 
Vi får besøg af et erfarent bestyrelsesmedlem, der deler sine erfaringer med os: 

Hvordan håndterer du kompleksiteten i bestyrelsens arbejde, og hvad skal der til for at opnå succes som bestyrelsesmedlem?

Tema 8: Risikostyring 
I dette tema ser vi på risikostyring og forskellige modeller for håndtering af risici: 

Hvordan skaber en bestyrelse et overblik over virksomhedens risiko position? Og hvordan kan en bestyrelse eller advisory board arbejde aktivt med risikostyring som en del af sit arbejde?

Tema 9: Udfordringer i bestyrelsesarbejdet 
Vi får besøg af en oplægsholder, der giver os et indblik i de kriser og stormvejr, som en bestyrelse kan havne i. Der er erfaringer hentet fra det virkelige liv:

Hvordan agerer og reagerer bestyrelsen, når den står over for betydelige udfordringer? Hvad lærer vi af at arbejde i bestyrelsesrummet under vanskelige forhold?

Tema 10: Rekruttering til bestyrelser 

Som afslutning på den sidste kursusdag diskuterer vi, hvordan medlemmer i bestyrelser og advisory boards rekrutteres:

Hvordan bringer du dig selv i spil til spændende bestyrelsesposter og advisory boards? Hvordan gør du opmærksom på dine kvalifikationer, og hvordan kommer du bedst igennem rekrutteringsprocessen?

 

Oplægsholder: Peter Nordgaard, Professionel Board Trainer

Peter har solid bestyrelseserfaring og en lang karriere – blandt andet som direktør i Berlingske Medier. Han er en meget engageret underviser, der der evner at gøre det komplekse stof nærværende og interessant. Gennem flere år har han undervist i blandt andet økonomistyring, supply chain management, management control, CSR compliance og bæredygtighed blandt andet på CBS og internationale MBA uddannelser.

På tidligere kurser har Peter Nordgaard inddraget oplægsholdere som: Lone Møller Olsen, Carsten Brinck, Lars Andersen, Kerstin Jakobsson, Claus Bretton-Meyer og Flemming Riber.

Peter-Nordgaard_1200x800_NY

Det siger deltagerne                                                                                                                                               

Jeg gik fra kurset med masser af faglig viden, nye værktøjer og endnu mere motiveret. Desuden fik jeg et fantastisk netværk med andre deltagere – både fra mit eget og tidligere hold. 
Gitte Madelaire, Salgssupportchef, VOLVO Truck Center DK
Peter er ikke alene en kompetent og erfaren navigatør og operatør i dansk erhvervsliv, han er også én af de dygtigste undervisere og formidlere af komplekst indhold, jeg har oplevet. 
Tine Maria Borresø, Tidl. mediechef i DR, nu medie- og ledelseskonsulent

 

Tilmelding

3 sammenhængende dage
Pris 14.900 kr. (ex. moms)
Medlemspris 13.400 kr. (ex. moms)

Betaling og praktiske oplysninger

Du modtager en faktura typisk fem uger før opstart på kurset. Hvis du vil betale med betalingskort, kan du gøre opmærksom på det i bemærkningsfeltet ved tilmelding.

Prisen dækker undervisning, kursusmaterialer og forplejning. Evt. overnatning er ikke inkluderet. Prisen er ex moms. 

Når du tilmelder dig et kursus, får du adgang til Mit Lederskab i 6 måneder helt gratis. I Mit Lederskab får du online lederinspirationsmøder, individuel uddannelsessparring og adgang til artikler, video og podcasts om ledelse. Læs mere om Mit Lederskab

Tilmelder du dig dette kursus og Bestyrelsesarbejde II samtidig, giver vi dig samlet 2.000 kr. i rabat. 

Afmelding eller skift til et andet hold er gratis frem til fem uger før kursusstart.

Se i øvrigt vores Vilkår og betingelser

Sådan får du din første bestyrelsespost

Læs om, hvordan tidligere TV-vært Sisse Fisker, der er bestyrelsesformand for Smilfonden og bestyrelsesmedlem i Sol og Strand-fonden og det uvildige rådgivningshus, Dit Finanshus, brænder for sagens vigtighed og skaber meningsfuld indflydelse gennem sine bestyrelsesroller.